Wikipedia

Ukens artikkel (uke 41)

Birgit Skarstein fikk Egebergs ærespris i 2019.

Egebergs Ærespris ble opprettet i 1919 av Ferdinand Julian Egeberg (1842–1921), og regnes som norsk idretts høyeste utmerkelse. Den gis til utøvere som har markert seg i to eller flere forskjellige idretter.

Prisen ble tidligere kun tildelt utøvere som utmerket seg i to distinkt ulike idretter, helst en sommer- og en vinteridrettsgren. For hovedidretten kreves topplasseringer i internasjonale mesterskap, for sideidretten nasjonale topplasseringer i minst en idrettsgren. I tillegg til de sportslige kravene, sier statuttene også at kandidaten skal være en god rollemodell for idrettens grunnverdier. Prisen deles ikke ut hvert år. Les mer her.


Dagens skandinaviske artikkel (nynorsk)

Logoen til Yes

Yes er eit engelsk rockeband som har oppnådd suksess over heile verda med ei blanding av progressiv rock, kunstrock og symfonisk rock. Det vert rekna som ein av pionerane innan progressiv rock og er kjent for dei lange songane, mystiske tekstane, utførlege plateomslaga og sceneshowa sine. Gjennom historia har sytten musikarar vore medlem av bandet. Det består i dag av songar Jon Davison, bassist Chris Squire, gitarist Steve Howe, trommeslagar Alan White og klaverspelar Geoff Downes.

Yes vart danna i 1968 av Squire og songar Jon Anderson, og med i den første besetninga var òg gitarist Peter Banks, klaverspelar Tony Kaye og trommeslagar Bill Bruford, som gav ut to album i lag til lunken mottaking og sal. Gruppa slo igjennom med The Yes Album (1971) og Fragile (1971). Ho fekk ytterlegare suksess med Close to the Edge (1972) og Tales from Topographic Oceans (1973). Les meir …

Arkiv · Dette er ukens artikkel på nynorsk Wikipedia


Slik vokser leksikonet fram …

Lucie Katrine Sunde-Eidem

Søsterprosjekter

Wikipedia utgis av den ideelle organisasjonen Wikimedia Foundation, som driver flere flerspråklige og frie prosjekter hvor alle kan bidra.

Wikimedia Community Logo.svgMeta-Wiki
Koordinasjonsside for Wikimedia-prosjekter
Commons-logo.svgCommons
Lagringssted for delt multimedieinnhold
Wiktionary-logo-en.pngWiktionary
Fri ordbok
Wikibooks-logo.svgWikibøker
Bøker og manualer
Wikiquote-logo.svgWikiquote
Sitatsamling
Wikisource-logo.svgWikikilden
Originale tekster
Wikispecies-logo.svgWikispecies
Oppslagsverk over dyre- og plantearter
Wikinews-logo.pngWikinytt
Nyhetstjeneste med fritt innhold
Wikiversity-logo-41px.pngWikiversity
Frie læringsressurser
MediaWiki-2020-icon.svgMediaWiki
Utvikling av friprogløsningen MediaWiki
Wikidata-logo.svgWikidata
Fri kunnskapsbase
Wikivoyage-Logo-v3-icon.svgWikivoyage
Reiseguide med fritt innhold

Aktuelt

Jonas Gahr Støre

Bakgrunn:KoronaviruspandemienNobelprisen
Politikk:Valget i TsjekkiaValget i Norge
Sport:VM i turn

Nylig avdøde

Agnes Tirop

I dag

Den 17. oktober:

Frédéric Chopin

Om Wikipedia

Wikipedia er en encyklopedi på vel 300 språk, som skrives av frivillige bidragsytere fra hele verden. Innholdet kan kopieres og brukes fritt. Vi startet i 2001 og arbeider nå på flere enn 50 millioner artikler, hvorav 566 408 i den norske utgaven på bokmål og riksmål. På den nynorske versjonen arbeides det på flere enn 150 000 artikler. Les mer om hvordan du kan bidra!

Språk

other languages: